Info - Fotowebsite 2017

Fotostudio Frans de Bie
Ga naar de inhoud

Info

Een fotoshoot...

Ik werk op non-profit basis. Dit houdt in dat ik enkel een vergoeding vraag voor de onkosten: abonnement Photoshop, afschrijving apparatuur, vervanging achtergronden, onderhouden flits-installatie, rookmachine, cd's, papier e.d., foto-inkt, fotoprinter, computer, opslagmedia etc. Ik heb dus absoluut geen winstdoel.

Ik werk professioneel. Dat wil zeggen dat ik iedereen de beschikking geef over een eigen kleedruimte waar nooit iemand binnen zal komen, dat ik geen foto's ongevraagd op een mijn website plaats, dat ik nooit mensen aanraak. Ik vind een veilig gevoel belangrijk. Verder is mijn visie dat je foto's samen maakt op basis van gelijkwaardigheid. Ik beheers de techniek, het licht. Een gezichtsuitdrukking, een houding kan ik sturen, maar leuker is dat je dat samen doet. Fotograferen heeft echt wel wat te maken met toneel spelen. Dat lukt alleen wanneer je je prettig voelt, veilig voelt. Daarom maak ik ook geen portfolio's (een scala van verschillende foto's in diverse stijlen met allerlei soorten kleding en licht) in een half uurtje. Ik wil beslist de tijd nemen.
In mijn optiek is fotograferen meer dan een knopje indrukken en een flits af laten gaan. Ik heb overigens helemaal niets met extreme bewerkingen in Photoshop. Jij: afgebeeld met zwevende elfjes op een verlaten strand op een onbewoond eiland, zal ik niet gaan doen.  Huidoneffenheidjes weghalen, rimpeltjes corrigeren, dergelijke correcties doe ik natuurlijk wel.   

Je ontvangt de foto's overigens bewerkt in kleur en zwart-wit op een CD/DVD of via Wetransfer. Mocht je de foto's op USB-stick willen hebben, neem die dan mee....

Omdat een fotoshoot voor veel mensen een onbekend terrein is heb ik hieronder wat meer informatie beschikbaar

Voorbereiding
Alvorens te beginnen met fotograferen worden afspraken gemaakt over de vorm van fotografie. Wordt het kleur, zwart-wit of beide? Wordt gebruik gemaakt van achtergrondkleuren, attributen en/of rook, water etc.?  Alle foto’s worden gemaakt in een hoge resolutie (RAW) die met een fotoprogramma (Lightroom en Photoshop ) worden bewerkt.
Het is aan te bevelen veel verschillende kleding mee te nemen. Neem - wanneer we foto’s met water gaan maken - een handdoek mee. Een kleedruimte is aanwezig.

Gezien de beschikbare ruimte kunnen groepsportretten tot ongeveer 6 personen worden gemaakt. Voor grotere groepen weet ik een aantal geschikte buitenlocaties.

Mogelijkheden
Bijna altijd hebben mijn foto's met mensen te maken. Het maakt me niet uit of dat (hele) jonge mensen zijn of juist ouder.  Je kunt bij mij terecht voor de volgende categorieën:

  • zwanger
  • newborn
  • baby
  • kleuter/peuter
  • teens
  • volwassenen
  • loveshoot
  • family
  • glamour/stout
  • huwelijk

Ook rouw-reportages zijn mogelijk, maar daarvan hoop ik maar een beperkt aantal te doen.

Waar?...
M’n studio vind je aan de Wierbalg 2844 in Julianadorp. Ga naar routebeschrijving.

Wanneer klaar?…
Afhankelijk van de drukte zijn de foto’s meestal na ongeveer een week klaar. Soms zijn enkele dagen langer geduld echter noodzakelijkTerug naar de inhoud